lunes, 24 de octubre de 2016

RECURS DIGITAL

Hola bonics i boniques!!

Avui us vinc a explicar la tasca que se'ns ha proposat a classe. En grups, hem de dissenyar un recurs educatiu, utilitzant aplicacions interactives. Nosaltres, hem decidit realitzar el recurs educatiu bastant-nos en les ciències naturals. Concretament, el tema que treballarem seran els éssers vius, i estarà destinat a infants de Cicle Mitjà d'Educació Primària.

Per tal de poder organitzar les nostres idees, hem seguit una guia que se'ns va proporcionar a classe, i per tal de dur a terme el nostre recurs ens basarem en els punts següents:


1. Identificació d'objectius adequats

- Saber identificar els diferents éssers vius.
- Distingir els diferents hàbitats.
- Reconèixer els noms dels éssers vius.
- Saber ordenar el cicle vital dels animals. 


2. Elecció de contingut que és consistent amb les metes

Realitzarem diferents activitats interactives amb el programa SMART NOTEBOOK. Les activitats, seran, per exemple, mots encreuats, buscar diferències i saber relacionar el cicle vital. Totes aquestes ajudaran a aconseguir els objectius proposats. 


3. Selecció de formes d'aconseguir els objectius

Per tal de que es puguin realitzar les activitats interactives, crearem un vídeo explicatiu sobre el temari necessari per tal de poder entendre i dur a terme les diferents activitats.


4. Avaluació dels participants

Observarem si els infants han assolit els continguts explicats al vídeo i si ho han demostrat a l’hora de realitzar les diferents activitats interactives. I fins aquí l’explicació d’avui. Què trobeu? És un tema interessant per treballar amb alumnes de Primària? Tota aportació és bona!!


Gràcies i fins aviat!!


jueves, 13 de octubre de 2016

PISSARRA DIGITAL INTERACTIVA

Hola bonics i boniques!!

Quants dies sense passar per aquí... 
Avui parlaré sobre un tema actual que vam tractar aquest dimarts passat a classe: la importància de les pissarres digitals interactives (PDI) a les aules.

Com ja he dit anteriorment, l'educació avui en dia està o hauria d'estar canviant. Cada cop són més les aules que disposen d'una pissarra digital interactiva. Gràcies a aquesta, els i les alumnes estan motivats, presten atenció i enriqueixen el seu aprenentatge experimentant i interactuant amb el temari que s'exposa. Però hem de saber que no motiva solament als educands, sinó que els professors també gaudeixen amb aquesta manera d'ensenyar. És un treball en equip que comporta un molt bon ambient a l'aula. 
Però per tal de poder realitzar les sessions amb l'ajuda de la PDI els educadors també han d'aprendre a utilitzar-lo. Com ja sabem, han d'estar en constant aprenentatge per seguir innovant dia a dia. 

El gran inconvenient és el tema econòmic. Crec, a nivell personal, que s'hauria d'incrementar el finançament en l'educació, ja que és molta la gent que no pot accedir fàcilment a uns estudis dignes i de qualitat al nostre país. 

Per això, hem d'aprofitar les avantatges que ens donen les noves tecnologies i l'ampli ventall de possibilitats que ofereixen, però, efectivament, de manera intel·ligent i tenint en compte les dificultats que té certa població per adquirir-les.


Dit tot això, us mostraré les activitats interactives que vam realitzar a classe en grup, amb el programa SMART NOTEBOOK. Va ser molt enriquidor poder crear les nostres pròpies activitats i després provar-les a la pissarra digital interactiva. Una molt bona sessió!!


Activitat 1 - Memory:


Activitat 2 - Encaixem:


Fins aviat internautes!!!