domingo, 27 de noviembre de 2016

FLIPPED CLASSROOM #KAHOOT

Hola bonics i boniques!!

En aquesta nova entrada us parlaré sobre una nova metodologia d'ensenyament i aprenentatge present a les aules d'avui en dia, el Flipped Classroom o Classe Invertida

Aquest és un model pedagògic que transfereix el treball de determinats processos d'aprenetatge fora de l'aula i utilitza el temps de classe, juntament amb l'experiència del docent, per facilitar i potenciar altres processos d'adquisició i pràctica de coneixements dins l'aula. 

Així doncs, aquest model trenca amb la metodologia tradicional, ja que ara són els alumnes els protagonistes del seu propi aprenentatge. Ara, els educands es preparen els temaris a casa, i a l'aula els treballen tots junts, ajudant-se els uns als altres i preguntant allò que no entenen. Per tant, aquesta classe invertida presenta una sèrie d'avantatges que no podem obviar:

- Es disposa de més temps per treballar a l'aula.

- Els docents poden saber què és el que saben i entenen els alumnes i orientar-los en funció d'aquest coneixement previ.

- Es centra més en l'alumnat.

- Els alumnes participen més i estan més motivats.

- Permet el disseny de tasques més significatives. 


Però també, un dels riscs que presenta aquesta metodologia és que els alumnes no es preparin les classes i no llegeixin el contingut que es treballarà a l'aula. Hem de conscenciar-nos de què això és molt important, perquè determinarà el nostre futur aprenentatge.
Aquí teniu una imatge per tal d'il·lustrar les diferències entre aquestes dos metodologies:




A nivell personal penso que aquesta nova metodologia és un pas endavant que enriqueix molt les classes i fa que els alumnes participin activament i estiguin motivats.


Per acabar, he realitzat una bateria de preguntes amb el programa Kahoot, per treballar més aquest tema. Us deixo el link a continuació: 



Fins aviat internautes!! 

1 comentario:

  1. Aquesta metodologia ja la tinc un poc per les mans. Com bé dius està el risc de què els alumnes no es preparin les classes, però també s'ha de tenir en compte que no és una preparació pesada com podria ser estudiar per un examen, sinó que és quelcom més divertit, motivador i actiu.
    Moltes gràcies!!

    ResponderEliminar