lunes, 21 de noviembre de 2016

LA SEGURETAT A INTERNET

Hola bonics i boniques!! 

Aquí estem una setmana més, aquest cop per explicar-vos la importància de la seguretat a internet.

És un fet que avui en dia tothom, o quasi bé tothom, disposa de dispositius mòbils. Però, son realment segurs

Doncs bé, després d'investigar i llegir certs articles proposats a classe, m'he adonat que no sempre estem protegits del què passa a la xarxa. És un fet que cada vegada més la tecnologia està avançant sense mesura i que tothom està connectat les vint-i-quatre hores del dia, fet que demostra que molts usuaris presenten una addicció incontrolable, és a dir, són totalment dependents

Arrel d'això, cada vegada són més freqüents els enganys i les estafes a la xarxa. Molts usuaris comparteixen fotografies, ubicacions, escrits, que reflecteixen la seva vida diària. Això pot ser un perill, ja que hi ha gent molt dolenta que pot robar-te la identitat o enganyar-te fent-se passar per una altra persona. 
També, es poden donar casos de ciberassetjament, que és l’ús d’informació electrònica i mitjans de comunicació per assetjar un individu o un grup, mitjançant atacs personals o altres mitjans.

Un altre aspecte també molt important és ser conscients del perill que suposen les càmares web dels ordinadors, ja que entrant a pàgines web no segures podem còrrer el risc de que "entrin" al nostre ordinador i captin imatges sense consentiment propi. 

Per tant, per evitar que tot això passi hem de ser conscients de les pàgines web que visitem a la xarxa, i evitar accedir a aquelles que tinguin una mala reputació; també és important descarregar aplicacions des de llocs web segurs, i, sobretot, acceptar i interactuar solament amb persones conegudes a les nostres xarxes socials.


Uns companys de classe i jo, per tal de representar el perill que avui en dia hi ha a la nostra societat i a les famílies, hem elaborat un còmic amb el programa Pixton.



Espero que tots plegats ens conscienciem de l’important que és protegir les nostres dades i siguem prudents a l’hora de compartir certa informació. Perquè la solució no és deixar d'utilitzar els dispositius mòbils, sinó fer-los servir de la manera correcta. A LA XARXA, EL PRIMER ÉS LA SEGURETAT.



Fins aviat internautes!!



1 comentario:

  1. Hola Andrea,
    Estic totalment d'acord amb el teu article, ja que no tothom és conscient del perill que suposa compartir el dia a dia d'una persona a Internet.
    Per això és molt important educar els més petits de la societat en el món que estant creixent, perquè coneguin el gran abast que pot arribar a tenir una publicació a la web, tant a nivell positiu com a negatiu.
    Gràcies per les teves aportacions, sempre més o més interessants!

    ResponderEliminar