miércoles, 21 de septiembre de 2016

Alfabetització Multimodal

Bona tarda!

Avui el tema a tractar és l'alfabetització multimodal. Aquesta ens permet expressar-nos de diferents maneres, utlitzant diferents mètodes.
Com ja sabem, en els darrers anys la manera d'ensenyar ha canviat molt, i això és degut al fort impacte que ha causat el creixement i el progrés de les noves tecnologies. A les aules s'ha passat de fer classes monòtones amb els tradicionals llibres a fer sessions totalment participatives i interactives amb ordinadors i altres dispositius. Gràcies a aquest creixement i actualització hem adquirit nous llenguatges, nous recursos i noves eines per poder treballar, fet que comporta una millora en les competències i habilitats socials.

Però cal destacar que això també és una novetat pels docents, que per tal d'oferir un aprenentatge de qualitat han d'estar en constant formació per poder seguir ensenyant als alumnes.

Així doncs, la conclusió a la que fem cap és que gràcies a la utilització de recursos tecnològics els alumnes dinamitzen els aprenentatges i estan més atents a les classes, ja que resulta més atractiu poder participar en tot moment i d'una manera dinàmica que no pas llegir tota l'estona. Com a opinió personal, penso que és més enriquidor com a alumne poder arribar a les teves pròpies deduccions que deixar que els demés ho facin per tu.


9 comentarios:

  1. Estic molt d'acord amb tot el que has esmentat, enhorabona!!

    ResponderEliminar
  2. Tens raó, la introducció de la tecnologia a les nostres vides ha fet que la nostra conducta, en tots els aspectes de la vida, sigui diferent. Ara bé, d'acord que amb la seva introducció l'ensenyament ha evolucionat i potser és més motivador, però hem de tenir en compte l'addicció que aquesta tecnologia està provocant en l'ésser humà, fet que està canviant les nostres relacions socials per substituir-les amb les xarxes socials, fins i tot diria que distreu molt la nostra concentració a l'hora d'estudiar, de mantenir converses amb gent del nostre voltant, etc. Tota innovació és bona, però com en tot, amb mesura i sense abús. Des del meu punt de vista, això també és aplicable a l'ensenyament. Com ho veus?

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Molt bona observacio, Càrol. Tens tota la raó. La tecnologia ha canviat les nostres vides i actualment depenem molt de les xarxes socials. Pero com tu dius, hem de ser conscients i no deixar que això esdevingui un "vici" i un obstacle per relacionar-nos amb els nostres éssers propers.
      Les noves tecnologies, amb mesura, són una cosa excepcional i que ens pot obrir moltes portes.

      Gràcies per la teva aportació, em gratifica molt poder compartir opinions i debatre sobre aquests temes tan integrats a les nostres vides.

      Eliminar
  3. Tota la raó. Les noves tecnologies són presents en les nostres vides i per descomptat a les escoles. La nostra societat es regeix per canvis constats en tots els contexts possibles, com per exemple en l'educació. Els nous recursos ofereixen nous punts de vistes als alumnes i pot arribar a ser molt atractiu per a ells, ja que les generacions van evolucionant i els hem d'anar preparant per al tipus se societat digital en la que es trobaran.
    Per tant, estic a favor de introduir les noves tecnologies a l'aula sempre i quant també es conservin els mètodes més tradicionals. D'aquesta manera els alumnes tindran una gran varietat de recursos per a fomentar la seva creativitat i esperit crític.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. I tant, Laia! La societat actualment es regeix per les noves tecnologies i en l'educació juga un paper molt important. També està bé conservar alguns mètodes tradicionals, com dius, però mai ens hem de quedar enrrere. Sempre hem d'intentar evolucionar per poder ensenyar, en un futur, tot el que sabem.

      Gràcies per la teva aportació, em gratifica molt poder compartir opinions i debatre sobre aquests temes tan integrats a les nostres vides.

      Eliminar
  4. Sense cap mena de dubte que les noves tecnologies ens aporten facilitats a l'hora de l'aprenentatge. Accessibilitat a la informació, immediatesa, treball en xarxa i en equip...
    Ara bé, com algú ja ha comentat anteriorment, està apareixent un risc creixent de dificultat en la concentració, fet que complica el fet d'aprofundir en els temes. Això succeeix tant en l'àmbit de l'estudi com en l'àmbit laboral dins l'empresa.
    La superficialitat creixent dificultarà les especialitzacions. Caldrà desaprendre certs hàbits i guanyar en disciplina a l'hora de "desconnectar" en moments necessaris.
    Bona feina!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Tota la raó, Santi. Penso que les noves tecnologies comporten aquest risc i hem de ser conscients a l'hora d'utilitzar els nostres aparells. Si en fem un bon ús, serà excepcional per nosaltres tot el que podrem arribar a fer amb aquest invent!!

      Gràcies per la teva aportació, em gratifica molt poder compartir opinions i debatre sobre aquests temes tan integrats a les nostres vides.

      Eliminar